achtergrond afbeelding

Happy people

Productinnovatie voor verbetering van menselijk welzijn
Wij willen met onze producten en de manier waarop ze worden gemaakt een positieve bijdrage leveren aan de arbeids- en levensomstandigheden, evenals aan de ontwikkeling en het welzijn van mensen.

Onze zakelijke kernactiviteiten dragen uiteindelijk bij aan het terugdringen van honger, door te werken aan voedselzekerheid en betere voeding in onder andere Afrika, meer specifiek in Ghana, Ivoorkust, Egypte, Burkina Faso. Onze producten zijn ook zeer waardevol voor de gezondheidsindustrie, die het gebruikt in voedingssupplementen en medicijnen. Dit is een gebied waar we veel mogelijkheden zien voor onze organisatie om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Binnen onze eigen onderneming hechten we veel waarde aan de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van een brede groep mensen. Onze werknemers vormen de onmisbare kern van ons bedrijf. Wij bieden goede arbeidsomstandigheden, waarbij de ontwikkeling van onze werknemers centraal staat. Ook onze klanten en de gemeenschappen waarmee we samenwerken zijn zeer belangrijk voor ons. Wij willen goed zorgen voor al deze verschillende groepen, die onlosmakelijk verbonden zijn met onze organisatie en de dagelijkse gang van zaken.

"Onze zakelijke kernactiviteiten dragen uiteindelijk bij aan het terugdringen van honger, door te werken aan voedselzekerheid en gezonde voeding voor alle gemeenschappen waar we onze producten leveren".

Voedselveiligheid & voedselzekerheid

Wij zijn in de positie om alleen de allerbeste voedingsproducten op de markt aan te bieden. Wij nemen alle mogelijke maatregelen om de veiligheid en de voedingskwaliteit van de geleverde levensmiddelen te waarborgen. Wij geloven dat goede hygiënische praktijken bij de behandeling, de verwerking en het transport van visproducten, evenals een adequate koeling gedurende het gehele proces, een grote bijdrage kunnen leveren aan deze veiligheid.

Interne controles en laboratoriumtests zijn een manier om onze hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen te optimaliseren, zodat we altijd voldoen aan de hoogste voedselveiligheidsnormen. Daarnaast verkopen en doneren we voedzame en eiwitrijke visproducten aan groot aantal gemeenschappen in Afrika, waar een significant deel van onze activiteiten plaatsvindt. Met een groeiende bevolking en toenemende klimaatuitdagingen is duurzame visserij van vitaal belang om de voedselzekerheid in de wereld veilig te stellen.

Productinnovatie voor menselijk welzijn

Wij bieden de consument (die steeds vaker op zoek is naar manieren om gezond te leven) vis- en visproducten die een belangrijk onderdeel zijn van een gezond dieet. Om de ontwikkelingen op de markt bij te blijven, ontwikkelen onze bedrijven producten met minder zout en zonder toevoegingen. De populariteit van en de vraag naar biologische producten groeit. Onze bedrijven Deutsche See Fischmanufaktur GmbH en Heiploeg International B.V. zijn erkende marktleiders in de ontwikkeling van biologische visproducten, zoals biologische zalm en garnalen.

Onze missie is om het gehele product te gebruiken. Daarom verkennen we nieuwe manieren en sectoren waar onze visproducten van waarde kunnen zijn voor de mens. Veel delen van de vis en garnalen bevatten waardevolle ingrediënten voor voedingssupplementen, farmaceutische en cosmetische producten. Dit biedt een andere manier om onze producten te gebruiken voor menselijk welzijn.

Gezondheid & veiligheid van onze mensen

Betrokken, trotse en enthousiaste werknemers zijn belangrijk voor ons. Daarom investeren we in onze mensen en zorgen we voor een veilige en prettige werkomgeving om hun gezondheid en welzijn te bevorderen. Managementprocessen binnen onze organisatie zijn zo ingericht dat zij de veiligheid en gezondheid op het werk centraal stellen. Wij bieden onze mensen een gezonde en veilige werkplek, eerlijke arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Eerlijke arbeidsvoorwaarden & werknemersontwikkeling

Het streven naar economische groei door het creëren van banen en het genereren van winst moet in evenwicht zijn met de bescherming van de fundamentele rechten van werknemers. Het personeelsbestand is voor elk bedrijf een waardevol bezit en een goede relatie tussen werknemer en leidinggevende is een belangrijk middel om de sociale duurzaamheid van een onderneming op de lange termijn te waarborgen. Wij zijn van oordeel dat we de plicht hebben om eerlijke arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden voor ons personeel te creëren. Wij bouwen daarom aan een goede, eerlijke en inclusieve werkomgeving en zorgen voor een goed beleid op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Economische ontwikkeling

De bedrijven van PP Groep bevinden zich verspreid over de meeste continenten en onze activiteiten vinden plaats in en rond een groot aantal gemeenschappen. De economische impact van onze ondernemingen op deze gemeenschappen wordt het best weergegeven door de arbeidsmogelijkheden die worden gecreëerd en de effecten van deze banen op de lokale economie en handel. Wij geloven dat duurzame ontwikkeling samenhangt met het versterken van lokale gemeenschappen. Op hun beurt dragen deze lokale gemeenschappen weer bij aan het realiseren van meer duurzaamheid binnen ons hele bedrijf. Daarom blijft PP Groep investeren in haar relaties met de lokale gemeenschappen door de omstandigheden voor de mensen die in de gebieden waar we actief zijn, wonen en werken te verbeteren.

Naast de positieve bijdrage aan (lokale) economieën en gemeenschappen vanuit onze kernactiviteit, willen we ook ontwikkeling bevorderen. Dit doen we door:

  • Lokale (sport)teams, goede doelen en evenementen te sponsoren.
  • Financieel en met onze kennis te investeren in (visserij)scholen om de volgende generatie op te leiden.
  • Werkgelegenheid te creëren in Europese en Afrikaanse vissersgemeenschappen.
  • De waarden en principes die onze onderneming (en onze trouwe werknemers) vormgeven te waarborgen: vertrouwen, toewijding en een gedeelde passie.