achtergrond afbeelding

Pelagische visserij

achtergrond afbeelding

Pelagische vissoorten zwemmen in scholen, dit zijn bijvoorbeeld scholen haring, makreel, horsmakreel en blauwe wijting. De scholen worden gelokaliseerd met behulp van sonar apparatuur. Deze geven ook een indicatie van de omvang en diepte van de school. Pelagische vis zwemt in de hele waterkolom. De netten die hier worden ingezet raken de zeebodem niet.

De pelagische vangst van de schepen van Parlevliet & van der Plas worden direct in de fabriek aan boord verwerkt en opgeslagen. Dit is de meest efficiënte manier van verwerken en behoud de kwaliteit en versheid van de vis.

Dankzij de efficiente vangstmethoden is de CO2 voetafdruk van pelagische vissoorten aanzienlijk lager dan die van andere dierlijke eiwitbronnen.

  1. Visopslag in koeltanks 0°C
  2. Sorteren & invriezen
  3. Verpakken & opslag (-24°C)
  4. Accommodatie

> Ga terug